Jak se vařilo a peklo u Gallasů a Clam-Gallasů

Netradiční prohlídka

  • Frýdlant ()
  • 28. 9. 2019
  • 9.00–16.00
  • součástí I. prohlídkové trasy
Zámecká kuchyně | © Jakub Kulda

Ukázky jídel a ochutnávka specialit pokrmů z dob Gallasů a Clam-Gallasů. Vše navařeno v zámecké kuchyni! Jen pro mlsné jazýčky!

Jedná se o součást prvního prohlídkového okruhu.

Zámecká kuchyně obsahuje největší sbírku měděného nádobí v celé České republice a dále potom sbírku nádobí porcelánového. Její součástí jsou rovněž funkční kachlová kamna obsahující mimo jiné gril. Na kamnech je navíc umístěna kovová nádoba, v níž se ohřívala voda, která vztlakem putovala o dvě patra výše, do zámecké koupelny, kde si tak dámy mohly již na počátku 20. století pohodlně dopřávat horké koupele.